2012-05-19

Idag gick jag alltså upp 07:00, antagligen med ögonen fortfarande stängda.
Passade på att åka till Aerösköping i 1,5 timme men tröttnade och började gå hem, fick lift sista biten!
(Ja mamma, jag liftade med en främling.) Iris har sagt "Du kan alltid lifta här, det finns inga kriminella!"
Var ute på en tur med Halla också, självklart började det att regna.
Och så sa Iris förresten innan hon åkte imorse: Om du vill kan du fråga Marcel (deras son) om ni ska borsta på Rasmus (ponny) lite! Han pratade hela kvällen igår om att ni skrattade och pekade på saker.
Jag och Marcel förstår inte varandra eftersom han bara pratar tyska och danska och jag svenska och engelska.
Nu är det ju också såhär, ni som känner mig vet redan detta, att jag inte tycker om barn. Jag kan vara trevlig mot dom i max 10 minuter, sen blir det bara jobbigt.
Men nu är han ju ingen såndär skrynklig skrikande sak som sitter vid matbordet och ogenerat tuggar med öppen mun så att all mat åker ut igen samt bajsar på sig vid matbordet (som vissa skrattar åt, jag förstår inte det roliga)
Och inte heller en frispråkig 4+ som tycker att det passar sig att öppna käften vid alla tillfällen-
han är 10 år och väldigt snäll. Att han faktiskt tycker om mig kan bero på att vi inte kan prata med varandra, vilket kanske är bra. Att ett barn ens tycker om mig är en bra sak bara det, så vi kanske kan teckenspråka oss igenom dessa 6 månader och bli lite kompisar! Vilket skulle betyda att jag har 2 vänner YEAH!
Här är lite bilder som Wibeke tog, Flicka kom 2a och Percival vann hela skiten och blev Champion!
Iris och Flicka
Massa Irish cob!
Percival

2012-05-18

Idag har jag vinkat hejdå till Percival när han var påväg mot Fyn och Köring/Koring(vet inte vad det kallas på svenska, men iallafall blir hästarna bedömda för utseende, gång temperament osv)
Wibeke kom hit och vi tvättade Flicka och lilla Tulla (Tullamore  Dew) som jag och Iris var och hämtade igår.
Jag har en bild på henne men den är på min kamera som Wibeke har, hon har lovat att ta massa bilder imorgon då även Flicka ska bedömas!
Imorgon måste jag upp innan kl 7 och hjälpa till att lasta pållar, ska ta hand om stallet själv eftersom Iris kommer att vara borta hela dagen så jag måste verkligen sova nu!
Godnatt!

2012-05-15

Idaaaag fick jag lektion på Halla igen av Iris och äntligen släppte lite av det svåra och jag förstod!
Det här är mitt kvällsnöje:

2012-05-13

Varje helg när jag får sovmorgon går jag alltid upp för tidigt, går upp 08:55 för att vänta tills 09:20 innan de är  frukost. Nästa helg ska jag gå upp 09:19!
Var borta hos Jaslin med Iris förut idag, men hon hade inga planer på att komma till oss för att få jobba lite, istället jobbade hon dubbelt genom att springa runt som en galning. Iris bestämde då att vi börjar träna Jaslin när vi har flyttat henne hit, så vi slipper springa arslet av oss i hennes gigantiska hage varje gång!
Idag har jag också suttit på Brenda för allra första gången för oss båda, hon verkade tycka att det var helt okej för hon följde snällt efter Iris och hoppades på att få godis. Duktig liten ponny!
Bilder ifrån promenad med vovva, tysk familj och deras vän!

2012-05-12

Glömde att skriva igår om hur mycket jag tyckte om Flensburg! Det var en väldigt fin stad och lätt att hitta i. Allt var väldigt billigt också, tillexempel kläder!
Idag har jag tränat Cavaletti med Halla och en av Iris vänner som är här och hälsar på. Det var roligt tyckte både jag och Halla!

Flensburg

Kom precis hem ifrån Flensburg, Tyskland!
Gallerian
En hel affär med gummibjörnar..
Världens godaste pizza!
Shopping gata
Det fanns massa små gränder
Museum
Nördaffär!
------
Levande reklamskylt!
Skum antikaffär
Glass!
Och slutligen, vad jag köpte.

2012-05-08

Idag har jag fått lektion på Halla igen, det gick lite bättre än igår i skritten, men i traven tappar jag bort mig helt och hållet.
Igår tränade vi Jaslin med sadel och även "flexions" med träns! Hon var duktig.
Vilket är raka motsatsen till vad hon var idag, jag cyklade bort för att ta en promenad med henne men fanskapet ville inte alls ta en promenad. Jag hade 1,5 timme på mig som jag spenderade genom att jaga henne i hagen och dt är ingen liten hage! Vi fick iallafall mycket motion.
Men det är så frustrerande när man verkligen inte får tag på henne, det blir ungefär såhär:
"Jasliiiin! Kom då gumman! Jag har morötter!"
"Jaslin, koooom"
"Hehe stooopp sluta springa iväg, kom!"
"JASLIN!"
"Jag har jobbat med hamburgare. Jag vet hur man gör en. KOM!"
"NEHE SKIT I DE DÅ SPRING RUNT DÄR SOM EN LITEN FJOLLA ISTÄLLET. NEJ JAG ÄR INTE ARG. KOM!!!!!!!!!!!!"
Att man blir så irriterad gör ju inte direkt att hästen gärna vill komma till en men det är svårt att tänka positivt efter att ha sprungit fram och tillbaka i 1 timme.
Tillslut vill man bara lägga sig på marken och gråta litegrann, men det hade jag inte tid med för då var det bara 10 min kvar tills jag skulle hjälpa Iris att ta in hästarna. Det kändes surt att ge upp och åka hem men vad gör man.
Hoppas det går bättre nästa gång!
Det där jag sa om att dokumentera hela min dag igår hände inte riktig, jag gör det nån dag när jag har tid och lust. Här kommer lite andra bilder istället!
Ficka
Brenda

odnat

 

t

Donna vänster,Freja höger. Dom där två ska alltid trycka upp ansiktet i kameran så man måste stå utanför staketet för att få en bild på hela pållarna!

Gloria

Percival och Rasmus

Halla och Gloria gosar

 

Donna och Freja gosar

 

Percival hjälpte till när jag mocka hans hage, när jag nästan var klar välte han ut hela skottkärran så jag var tvungen att plocka upp allt igen. Tack snel hest

Godnatt!


2012-05-05

Idag var jag lost i Marstal. Väldigt fin stad! Men alla affärer som innehöll kläder var också fyllda med tanter och 45+are som.. Jag vet inte, iallafall var det mest kläder för äldre människor. Så jag köpte glass istället!

 

 

Jag hittade en nattklubb!

 

ett sjöfarts museum

massa pubar

 

Och Mars glass! ååh!

Hittade även Kims chips<3

 

När jag kom tillbaka ifrån Marstal var Percival och lilla Rasmus på plats i hagen. Jag fixade iordning stallet för kvällen. Hann med att träna Jaslin i 30 min och sen fick jag en kämpig lektion på Halla!

På måndag tänkte jag dokumentera hela min dag i bilder hade jag tänkt.

 

Percival

Lilla Rasmus
Kissemiss Lillebror
Jaslin kom och mötte mig i hagen!
Och 2 andra nyfikna Irish cob
"Lilla" Halla


 


2012-05-04

Idag skulle Percival blivit hämtad, men det blev för sent och regnigt.
Jag gjorde ett misstag igår, Iris pratar mycket om vikten av att ha handskar när man tränar hästar.
Så skulle jag ta ut Brenda ifrån hagen och hade inga handskar på mig. Jag övervägde att hämta dom men tänkte att jag ändå bara ska ut till hagen, vad kan hända?
Antagligen precis just därför att jag tänkte så,blev Brenda rädd för de stora  hästarna och sprang iväg så fort att jag nu har 3 brännmärken och skrynkliga fingrar. Ingen större skada skedd, men jag ska komma ihåg att alltid ha handskar i fortsättningen.
Har även tränat Jaslin idag igen. När jag tränar (eller ja, övar på saker jag försöker lära mig) med Halla och gör fel, tillexempel 2 saker samtidigt, vet hon vad jag egentligen vill men väntar tills jag gör helt rätt innan hon också gör det.
Jaslin är så ung och otränad att jag förvirrar henne totalt ibland, hon testar att gå framåt,bakåt och allt möjligt och blir ibland väldigt frustrerad men när jag väl är tydlig nog går det super !
Imorgon ska jag åka till Marstal, ska försöka ta med mig kameran och ta några bilder.
Godnatt!

2012-05-03

Passar på att göra ett inlägg medans internet vill sammarbeta.
På veckodagar går jag nu upp så att jag kan vara i stallet klockan 8:00 och mata hästar, mocka och släppa ut hästar.
Vi har också börjat träna Freja och Donna ifrån marken. Brenda har fått sadel på sig en gång till.
Idag har jag kollat på när Iris tränade Brenda, hjälpt till att träna Freja och Donna, handlat på netto (storpack med Dumle i olika smaker!!!)
Och vi var precis ute på en tur med Halla och Gloria. Vi mötte upp en tjej som brukar rida för Iris och red turen med henne. Har även tränat Jaslin själv för första gången medans Iris red Percival.
Det gick ganska bra, jag tror att hon tyckte att jag var förvirrande ibland, antagligen för att jag har en tendens att vara lite för otydlig.
Iallafall så övade vi på att gå, stanna. Vända höger och vänster.  Och longera lite.
Vändningarna har inte riktigt funkat i mitt huvud fram tills idag när jag övade dom på Freja.
Nu blir det snart hembakt pizza!

RSS 2.0